Solbeskyttelse for små strandløver

Sommeren er her, og vi er mange som drømmer om å slange oss på stranden i hele sommer.

Men hvordan beskytter du de aller minste mot solen? Vi har tipsene!

Solkrem

Når barn er ute i solen, er det viktig at de er smurt med solkrem der huden ikke er beskyttet av klær.

Bruk solkrem med minimum 30 SPF, gjerne 50. Barnehud er mer sensitiv enn du tror.

Kanskje enda viktigere er det å smøre ofte og bruke rikelig med solkrem. En huskeregel er at du skal bruke en barnehåndfull med solkrem til et barn og en voksenhåndfull til en voksen.

Husk også å sjekke at solkremen beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Strand hav kyst vann sand hav mennesker pike spille shore bølge ferie farge barn rosa materiale kropp av vann moro småbarn skjønnhet fotografering uv vernetøy gummiringer

UV-klær

Klær gir bedre solbeskyttelse enn krem. Men det er stor forskjell på ulike klær.

UV-klær er spesialutviklet for å gi beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler. For å kontrollere om et klesplagg er tett nok vevd for å gi en fullverdig beskyttelse, kan du holde det opp mot solen. Om du ser lyset gjennom, er ikke beskyttelsen effektiv nok.

Vær obs på at våte klær beskytter dårligere mot UV-stråler, så pass på å bytte fra våte klær til tørre. Noen merker, som Solamigos, har et hurtigtørkende stoff som gjør at du slipper å bytte klær flere ganger. Solamigos er et skandinavisk varemerke som fokuserer på å utvikle praktiske og tøffe UV- & badeklær, og som garanterer en solfaktor (SPF) på 50. Dessuten har plaggene en god pusteevne, noe som er viktig for å ikke irritere den minste sin følsomme hud.

Solamigos kan du blant annet kjøpe på Babyshop.no.

 - 1

Skyggelue og hodeplagg

Et skikkelig hodeplagg er viktig for fullverdig solbeskyttelse for ditt barn. Uansett om du velger hatt eller skyggelue, bør bremmen være relativt bred – 7,5 – 10 cm er et godt utgangspunkt.

sunglasses adorable blur boy child children close up cute depth of field fashion focus indoors kid leisure library little person plants portrait straw hat stylish eyewear glasses vision care cool girl fun smile toddler headgear health beauty

Solbriller

For å forhindre skader på øyelokket anbefales det at barn alltid bruker solbriller når det er sterk sol. Videre anbefaler ekspertene solbriller som blokkerer 99-100% av solens ultrafiolette A, langvarige og ultrafiolette B, kortvarige stråler.

Solbriller er dessuten perfekte for kule kidz!

Alt du trenger for å UV-beskytte barna finner du på Lekmer og Babyshop.

Vi tar forbehold om endringer i våre avtaler med nevnte partnere etter publisering av artikkelen. For en oppdatert liste over våre aktive partnere og deres medlemsfordeler, se våre nettsider. Cashback World fra myWorld er et gratis medlemskap som gir deg medlemsfordeler hos over 800 partnere i Norge.